Assisi

Romeinse plaatsen > Italia > Assisi


Assisi - we waren er in 2002 met onze kinderen - is natuurlijk vooral bekend door de heilige Franciscus (1182 - 1226) en om die reden ook een belangrijke bedevaartplaats.

Assisi is in 1997 getroffen door een aardbeving waarbij de kerk boven het graf van Fransciscus instortte. Met de modernste technieken werden de in duizenden stukken gebroken fresco's gerestaureerd.

Aan het oude Romeinse forum ligt de tempel van Minerva. Minerva was naast de godin van de oorlog vooral de godin van de wijsheid, de kunsten en de handnijverheid. In het begin van zijn boek over de landbouw roept Varro roept haar aan als de beschermgodin van de olijfgaarden.
De Romeinse Minerva is een rechtstreekse receptie van de Griekse godin Pallas Athena. De Romeinen zelf waren redelijk tolerant tegenover andere godsdiensten. Zo werden in het rijk ook de Egyptische godin Isis en de Phrygische Cybele vereerd.
Ook de Germaanse goden werden met rust gelaten.

De tempel is later verbouwd tot een kerk, maar dat heeft niet verhinderd dat het front één van de best bewaarde is in heel Italië. 

Link: Assisi

Tempel_van_Minerva_thumb.jpg

 

Content © Sierd de Jong - Fotografie Margriet Stemerding - Webdesign © Bastiaan de Jong    Site Meter