Forum Augustus

Romeinse plaatsen > Roma > Forum Augustus


De keizerlijke fora, gebouwd toen het forum Romanum te klein werd, zijn doorsneden door de Via Dei Fori Imperiali. Mussolini heeft deze weg aangelegd om er zijn fascistische troepen te laten paraderen. Op zondag is de weg afgesloten voor het verkeer en kan de toerist zich mengen met de hedendaagse Romeinen.

Langs de weg staan stalletjes waar ijs en vooral water verkocht wordt. In augustus is Rome zo heet - tot over de veertig graden - dat de meeste inwoners haar ontvlucht hebben. De Via Dei Fori Imperiali vult zich dan met toeristen uit alle windstreken.

Op het forum van Augustus staan de ruïnes van een klassieke Romeinse tempel gewijd aan Mars Ultor. Mars was naast Jupiter de belangrijkste god, namelijk die van de oorlog.

Augustus wilde de dood van zijn adoptief vader Ceasar wreken. Nadat hij de samenzweerders Cassius en Brutus had verslagen, richtte hij deze tempel in 31 na Christus op. 
De tempel speelde een belangrijke rol in zijn familie. Zijn ceremoniële zwaard lag er en zijn neven ontvingen er hun 'toga virilis' als teken van hun volwassenheid. 

Link: Forum Augustus

Forum_van_Augustus_2_thumb.jpg

 

Content © Sierd de Jong - Fotografie Margriet Stemerding - Webdesign © Bastiaan de Jong    Site Meter